Header Ads

Seo Services

KAS YRA KARIŲ FIZINIS RENGIMAS IR KAM JIS REIKALINGAS?

 

Karių fizinio parengtumo testas
Karių fizinio parengtumo testavimas

KAS YRA KARIŲ FIZINIS RENGIMAS IR KAM JIS REIKALINGAS?


Karių fizinis rengimas yra fizinio išankstinio rengimo procesas, skirtas parengti karininkus ir karius tarnybai jų kariuomenėje. Šis rengimas apima fizinį pratimų kompleksą, kuris padeda kariams užtikrinti gerą fizinę būklę, kad jie galėtų sėkmingai vykdyti savo vadų iškeltas užduotis.

Karių fizinis rengimas apima įvairius pratimus, kurie padeda gerinti aerobinę ištvermę, jėgą, lankstumą ir greitumą. Tai gali apimti bėgimą, plaukimą, šuolius, gimnastinius judesius ir kitus pratimus, priklausomai nuo karinės tarnybos specifikos.

Be fizinio pratimų komplekso, karių fizinis rengimas taip pat apima tinkamą mitybą ir poilsio režimą, kurie padeda užtikrinti gerą sveikatą ir fizinę būklę. Karių fizinis rengimas yra svarbus, nes tai padeda kariams išlaikyti fizinę būklę ir būti fiziškai pasiruošus vykdyti jiems iškeltus uždavinius.

Kalbant apie Lietuvos kariuomenėje vykdomą fizinį rengimą, jį galima suskirstyti į bendrąjį ir specialųjį. Bendrojo fizinio rengimo metu kariai gali mokytis, tobulinti arba palaikyti fizines ypatybes.
Nuolatinės privalomosios tarnybos kariai (NPPKT), kitaip tariant, šauktiniai, vykdo fizinį rengimą per rytines mankštas, taip pat vykdo treniruotes ratu. Pastebėtina, kad jaunuoliai pašaukiami atlikti tarnybą ateina labai silpni ir turi labai mažai žinių kaip taisyklingai atlikti bazinius pratimus. 

Kalbant apie PKT tarnybos karius, galimas individualus arba kolektyvinis fizinis rengimas. Kariuomenės vado FR reikalavimuose nurodyta, kad kariams kasdienės tarnybos metu reikia skirti nemažiau kaip 4 valandas kolektyviniam ir 2 valandas individualiam fiziniam rengimui per savaitę (LK štabai išskiriami ir jiems kolektyvinis FR nebūtinas 👀😅). Kolektyvinis FR gali būti vykdomas per įvairias treniruotes ratu, kovinę savigyną, karinį plaukimą, kliūčių ruožo kliūčių įveikimą, judriuosius žaidimus ir panašią veiklą.

Karių fizinis rengimas
Kliūčių ruožas



Individualiam FR vykdyti naudojama tokia FR forma kaip fizinė saviruoša. Tai kai karys savarankiškai, kryptingai ugdo savo fizines ypatybes. Nors pats pastebėjau, kad kariai mieliau tą laiką naudoja anksčiau pabėgti namo (kadangi skirtas laikas dažniausiai būna tarnybos laiko pabaigoje). Mano nuomone, tai tikrai didelė problema - laikas neišnaudojamas tinkamai. Apie tai plačiau - kituose straipsniuose.


Kalbant apie specialųjį fizinį rengimą, kai kurių padalinių kariams, kurių tarnyba reikalauja tam tikrų specifinių įgūdžių, į savo fizinį rengimą įsitraukia jų kovinei veiklai būdingas fizinio rengimo priemones. Pvz., Kovinių narų tarnybai reikalingi geri įgūdžiai vykdant veiksmus vandenyje, Karo policijai gal būtų pravartu vykdyti kovinę savigyną ir pan., todėl padalinių vadai vertina iškeltus uždavinius ir patys renkasi ką galima įsitraukti į kovinio rengimo ciklą. 

Pirmajam kartui tiek, tikiuosi atradote kažko naudingo. 😎 


Komentarų nėra:

Teikia „Blogger“.