Header Ads

Seo Services

Kaip skatinami kariai įvykdę Karių fizinio parengtumo testą (KFPT)?

Kaip skatinami kariai įvykdę Karių fizinio parengtumo testą (KFPT)?

Ženkliukai
Ženkliukai už KFPT


Asmeniškai man labai patinkanti LK sistema, kuri apima karių motyvacijos kėlimą įvykdyti vienokius ar kitokius reikalavimus ir būti apdovanotiems tam tikrais ženklais, kuriuos galima dėvėti ant uniformos.

Dažniausiai sutinkami šuolio su parašiutu, karinės kovinės savigynos, karių fizinio parengtumo testo ženklai. 

Šiuo atveju, pakalbėkime apie KFPT ženklus. Skatinamieji ženklai LK atsirado  pakankamai senai. KFPT skatinimo ženklas pasirodė šiek tiek vėliau nei patvirtinta KFPT sistema. Pirmasis antsiuvas ir jo metalinis pakaitas buvo žalias ir išduodamas kai karys 5 kartus iš eilės surenka maksimalų taškų skaičių (300 balų). 

Nuo 2015 metų antsiuvai šiek tiek atnaujinti ir praplėsti. Kariai apdovanojami ir surinkus mažiau taškų ir užtenka 3 kartų per tarnybos laiką (nebūtinai iš eilės):

1. Jei karys iš kiekvieno pratimo surenka ne mažiau kaip po 80 taškų - apdovanojamas bronziniu ženklu ir jo pakaitu. Jo fizinis parengtumas vertinamas gerai.
2. Jei karys iš kiekvieno pratimo surenka ne mažiau kaip po 90 taškų - apdovanojamas sidabriniu ženklu ir jo pakaitu. Jo fizinis parengtumas vertinamas labai gerai.
3. Jei karys iš kiekvieno pratimo surenka ne mažiau kaip po 100 taškų - apdovanojamas aukso ženklu ir jo pakaitu. Jo fizinis parengtumas vertinamas puikiai.

 Kaip nešiojamas KFPT ženklas ant lauko ir kasdienės uniformos?


KFPT austas ženklas nešiojamas ant lauko uniformos, o metalinis - ant kasdienės. 

KFPT ženkliukas
Kaip nešioti KFPT ženkliuką


KFPT ženkliukas
Kaip nešioti KFPT ženkliuką




Iš asmeninės patirties galiu pasakyti, kad surinkti maksimalų taškų skaičių tikrai reikia pasistengti ir pastoviai palaikyti fizinę formą. 
Mūsų padalinyje tik apie 5 proc. karių surenka 300 taškų. 


Komentarų nėra:

Teikia „Blogger“.