Header Ads

Seo Services

7 Sveiki Įpročiai Ilgesniam, Laimingesniam ir Sėkmingesniam Gyvenimu

Gyventi ilgai, laimingai, sėkmingai ir sveikai – tai akivaizdus tikrovės noras. Tačiau dažnai siekdami sėkmės pasirenkame sveikatos sąskaita. Nors daugelis iš mūsų gyvena daug streso reikalaujančius gyvenimus, su nedidele savęs kontrole čia ir ten galima įdiegti įpročius, kurie padės gyventi sveikiau ir produktyviau.






Čia yra septyni pagrindiniai sveikų įpročių pasiūlymai:
  • Sportuokite reguliariai – 30 min. mankštai 5-6 kartus per savaitę padės palaikyti svorį, išlaikyti sveikus kaulus, raumenis, sąnarius ir sumažinti aukštą kraujospūdį, širdies ir diabeto riziką.


  • Visada pusryčiaukite – tai padeda gauti daugiau vitaminų, mineralų ir mažiau riebalų bei cholesterolio. Valgykite daugiau pluošto ir baltymų, pvz., viso grūdo produktų, vaisių, jogurto.


  • Valgykite sveikai visą dieną – daugiau vaisių, riešutų, vengti saldžių gėrimų ir užkandžių. Valgykite daugiau žuvies, kuri yra baltymų šaltinis ir turinti omega-3 riebalų rūgščių.


  • Gerkite pakankamai vandens – siekite šlapintis kas 2-4 val. ir šlapimas turi būti šviesios spalvos.


  • Rūpinkitės dantų higiena – reguliarus siūlantis gali padėti išvengti širdies ligų.


  • Gaukite pakankamai miego – 7-9 val. kokybiško miego svarbu smegenų veiklai ir sveikatai.


  • Iššūkiai – norint išlaikyti protą ir kūną judrų, imkitės naujos veiklos, mokykitės kalbą ar įvaldykite muzikos instrumentą.


Kas dėl treniruotės laiko, rytas ir popietė/vakaras abu turi privalumų. Rytinė treniruotė suteikia energijos dienai, padeda sudeginti riebalus ir padidinti medžiagų apykaitą. Popietinė/vakarinė treniruotė yra efektyvesnė raumenims ir ištvermei, mažiau sukelia sužalojimų.
Pagrindinė išvada – pasirinkite sveikus įpročius, kurie jums tinka, ir laikykitės jų!



Komentarų nėra:

Teikia „Blogger“.