Header Ads

Seo Services

Profesoriaus A. Skurvydo mintys apie storėjimą

Penkios priežastys, kodėl taip gali būti:"Dažnai girdžiu: aš valgau nedaug ir daug judu, bet storėju!|


prof. A. Skurvydas
prof. A. Skurvydas 

1) Valgote pvz., tik vakare, nors ir Jūsų vakaro porcija ir yra mažesnė nei kito trijų kartų per dieną valgymo suma, tačiau metabolizmo procesai reikšmingai sulėtėja dėl vieno karto valgymo ir organizme yra paleidžiama daugybę mechanizmų, kad dėti į "atsargas" (riebalus) ir taip negausias kalorijas.

2) Valgote tris kartus per dieną, tačiau daug vartojate lengvai pasisavinamų angliavandenių (pvz., cukraus, krakmolo, pyragaičių, torto, ledų, saldainių, saldžių gėrimų). Tada taip pat sulėtėja metabolizmas per parą. Tada galima sakyti, kad "kalorijos ne visados yra lygios". Kievkiena "cukraus kalorija", nors ir greitai sunaudojama, tačiau didesnę dalį energijos cukrus atideda atsargoms, nei pvz., suvalgius mėsos ar net riebalų.
Sveikas maistas
Sveikas maistas


3) Nors Jūs per dieną ir surenkate 10000 žingsnių (tai labai gerai), tačiau trūksta ir intensyvumo, ir reguliarumo - pvz., vakare po "10000 žingsnių" apie 4-6 valandas "pakabinate kojas ant sofos", o dienos metu užsisėdite ilgiau nei 1 valandą iš eilės (ko organizmas ypač nemėgsta).

Žingsniai
Žingsniai


4) Stresas. Jis veikia panašiai, kaip ir cukrus - išderina metabolizmą, po kurio suintensyvėja atsargų kaupimas ir ypač kūno viduje.

5) Ši priežastis, kurios pakeisti negalima - tai genetika. Jei Jūs turite nutukimą stimuliuojančius genus, tada Jums reikės apie du-tris kartus daugiau judėti ir labiau prižiūrėti "kalorijas" nei tam, kuris tų genų turi mažiau. Manoma, kad genetika įtakoja apie 25 procentus nutukimą, o pirmosios keturios 60 procentų. 15 procentų - kitos priežastys, kurių dauguma dar neaiškios.".
Genetika
Genetika

Komentarų nėra:

Teikia „Blogger“.