Mitybos revoliucija: 7 produktai, kurie ilgina gyvenimą ir grąžina jaunystę

Žmogau, pasiruošk! Tai ne eilinis straipsnis apie mitybą, o mokslinė sensacija, kuri gali radikaliai pakeisti tavo gyvenimą. Ar žinojai, kad tavo virtuvėje slypi paslaptis, kaip gyventi ilgiau, jaustis geriau ir aplenkti senatvę? Elitiniai mokslininkai ką tik atskleidė šokiruojančią tiesą, kuri privers tave permąstyti savo lėkštės turinį.

Riešutai 


Naujausiame „Nature Medicine“ žurnalo tyrime, kurio IF (Impact Factor) siekia stulbinančius 50, mokslininkai, vadovaujami A.-J. Tessier, išanalizavo tūkstančių žmonių mitybos įpročius ir pateikė neginčijamus įrodymus. Štai kas iš tiesų veikia:

 * Vaisiai – ne tik saldus užkandis. Tie, kurie reguliariai mėgavosi uogomis, obuoliais ir citrusiniais vaisiais, džiaugėsi geresne atmintimi, energija ir stipresne psichika. Tyrimas rodo, kad tokia mityba net 20% sumažina riziką susirgti lėtinėmis ligomis. Noriu jus paskatinti įtraukti šiuos produktus į savo kasdieninę mitybą, kad pasijustumėte energingesni ir sveikesni.

 * Pilno grūdo produktai – lėta mirtis ar ilgas gyvenimas? Šis tyrimas įrodo, kad avižos ir rudieji ryžiai mažina riziką susirgti 2 tipo diabetu ir širdies ligomis net 15%. Bet tikrasis stebuklas slypi tamsiai žaliosiose lapinėse daržovėse (špinatai, lapiniai kopūstai): jų vartojimas lėtino kognityvinį senėjimą taip efektyviai, kad žmonių smegenys funkcionavo kaip 11 metų jaunesnių asmenų!

 * Gerieji riebalai – jūsų širdies gelbėtojai. Ką valgė Viduržemio jūros regiono gyventojai, kurie garsėja savo ilgaamžiškumu? Alyvuogių aliejus ir riešutai! Moksliškai įrodyta, kad tinkamas nesočiųjų ir sočiųjų riebalų santykis (MUFA:SFA) mažina ankstyvos mirties riziką net 30%. Svarbu prisiminti, kad 4-5 kartus per savaitę vartojami riešutai ir ankštiniai augalai gali sumažinti širdies ligų riziką 20%. 

Mirtina mityba: 4 produktai, kurie tyliai žudo jūsų kūną

Mokslininkai įspėja, kad kai kurie įprasti produktai – tikras nuodas jūsų kūnui. Venkite jų, jei norite ilgai ir sveikai gyventi.

 * Transriebalai – paslėptas priešas. Šis maisto pramonės siaubas beveik dvigubai padidina riziką mirti nuo širdies ligų. Jų vartojimas tiesiogiai siejamas su prastesnėmis kognityvinėmis, fizinėmis ir psichikos funkcijomis.

 * Apdorota mėsa – nekalta dešra gali pražudyti? Tyrimas patvirtina, kad dešros ir rūkyti mėsos gaminiai padidina mirtingumo riziką net 20-25%, o širdies ligų – 30%!

 * Pridėtinis cukrus ir saldintos sultys – saldūs, bet pavojingi. Šie produktai skatina uždegiminius procesus organizme ir yra tiesiogiai susiję su metaboliniu sindromu.

 * Druska ir raudona mėsa – saikas svarbiausia. Nors druska yra būtina, perteklinis natrio kiekis tiesiogiai susijęs su aukštu kraujospūdžiu. Taip pat raudona ir apdorota mėsa, vartojama per dažnai, ypač vyrams, yra vienas didžiausių rizikos veiksnių trumpinant gyvenimo trukmę.

Šie moksliniai duomenys, paskelbti prestižiniame žurnale, nepalieka abejonių: tai, ką dedate į savo lėkštę, yra galingiausias ginklas arba didžiausias priešas kovoje už ilgaamžiškumą. Rinkitės protingai!

Kaip Jūs manote, ar sunku atsisakyti mėgstamų, bet pavojingų produktų? Pasidalinkite savo mintimis komentaruose!

Rašyti komentarą

0 Komentarai